ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Майже 90% будинків в Україні підключено до тепла

Майже 90% будинків в Україні підключено до тепла

Влада запевняє, що найближчими днями тепло буде у всіх будинках в Україні

 

В Україні на 5 листопада, за даними облдержадміністрацій, підключено до тепла майже 90% житлових будинків та близько 85% об'єктів соціальної сфери. Про це заявив на брифінгу міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

Міністр наголосив, що підготовка до опалювального сезону "завершена вчасно та штатно", всі системи готові, зараз завершується підключення житлових будинків, а також об'єктів соціальної сфери (шкіл, лікарень тощо).

За словами Чернишова, підключення до теплопостачання у житлових будинках у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Черкаській та Чернігівській областях готове практично на 100%, в інших областях – понад 90%.

Виняток становлять Запорізька та Миколаївська області, де підключено приблизно дві третини об'єктів, а також Херсонська та Одеська – тепло є меншим, ніж у половині житлових будинків.

"Це зокрема залежить від регіональних та кліматичних особливостей, Південь України традиційно підключається пізніше. Але цей процес уже розпочато, інженерно та технічно до нього все підготовлено", – запевнив міністр.

На запитання журналістів щодо ситуації у Запорізькій області, де були проблеми із підключенням, Чернишов зазначив, що вона "перебуває у фокусі уваги" міністерства. За його словами, найближчими днями її також допідключать.

"Цей період року видався досить теплим, але все-таки ми маємо констатувати – з неділі та понеділка температура вже буде логічно холодною для цієї пори року", – додав Чернишов. Він висловив упевненість, що місцева влада в південних областях найближчими днями ухвалить рішення підключити всі будинки.

 

 

 
Коментарі (0)