ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМайже половина українців не має у власності земельних ділянок

Майже половина українців не має у власності земельних ділянок

В Україні майже половина – 47% громадян, заявила, що не має у власності жодної землі.

 

В Україні майже половина – 47% громадян, заявила, що не має у власності жодної землі. Такі дані соціологічного дослідження оприлюднює Фонд «Демократичні ініціативи» ім. І. Кучеріва.

Відповідно до результатів опитування, близько 20% опитаних мають оформлену присадибну ділянку, а кожен шостий громадянин має офіційно оформлений земельний пай разом із присадибною ділянкою – 17% респондентів.

Разом з тим окремо земельний пай мають 11% опитаних, ще майже 4% мають землю у власності, яка поки що не оформлена належним чином. Менше 1% не відповіли на це запитання.

Варто зазначити, що серед тих, хто має пай чи земельну ділянку, переважна більшість громадян вирощують на цій землі продукти для власної сім’ї – 63%, значно менше – 29%, здають офіційно, з усіма наявними документами, ділянку чи пай в оренду. Ще в 11% респондентів земля пустує.

Загальноукраїнське дослідження проведено з 14 до 19 серпня 2020 р. в усіх регіонах України за винятком Криму, окремих окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2 022 респонденти віком від 18 років методом інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, станом на середину серпня громадська думка стосовно купівлі-продажу землі була розділена: майже половина громадян виступила «за» продаж землі та майже така сама кількість – «проти».

 

 

 
Коментарі (0)