ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМаксимальний платіж без ідентифікації планують збільшити до 25 тис. грн

Максимальний платіж без ідентифікації планують збільшити до 25 тис. грн

Народні депутати з фракції "Слуга народу" пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта з 5 тис. грн до 25 тис. грн

Народні депутати з фракції "Слуга народу" пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта з 5 тис. грн до 25 тис. грн.

На сайті Верховної Ради оприлюднено текст відповідного законопроекту №3686, що передбачає внесення змін до закону про фінмоніторинг, який депутати зареєстрували 18 червня.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, оприлюдненого на сайті ВР, 28 квітня 2020 року чинності набув закон "Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення", відповідно до якого максимальний розмір анонімних готівкових переказів було зменшено з 15 тис. грн до 5 тис. грн, що створило "значні незручності для звичайних громадян".

На сайті ВР також зазначається, що ініціаторами проекту закону №3686 є 22 нардепи фракції "Слуга народу", зокрема Дмитро Наталуха, Микола Тищенко, Єлизавета Богуцька, Євген Шевченко, Микита Потураєв, Леся Забуранна, Олександр Бакумов, Павло Фролов, Ігор Марчук, Олександр Сова, Юрій Здебський, Юрій Камельчук, Андрій Богданець, Степан Чернявський, Юлія Гришина, Андрій Холодов та інші.

 

 
Коментарі (0)