ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМаловідомим трейдерам дозволили постачати газ

Маловідомим трейдерам дозволили постачати газ

Національний регулятор у сфері енергетики дозволив постачати природний газ 3 маловідомим приватним компаніям. Аналогічні рішення НКРЕ вже приймала у грудні та листопаді минулого року.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), видала трьом маловідомим приватним компаніям ліцензії на постачання природного газу загальним обсягом 104 млн кубометрів на рік. Відповідні рішення Комісія прийняла сьогодні на своєму відкритому засіданні.

Зокрема, компанія «Газкоминвест» отримала ліцензію на постачання газу в обсязі 100 млн куб. м у рік, компанія «Инпромсервис» - 3 млн куб. м в рік, і компанія «Стиролоптфармторг» - 1 млн куб. м в рік. Всі ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом видані компаніям терміном на 5 років.

Нагадаємо, на початку грудня 2013 року НКРЕ також видала двом маловідомим компаніям - «Інвестсервіс» та «Укрзакордонгеологія» - ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом загальним обсягом 300 млн кубометрів на рік. А в кінці - двом маловідомим компаніям «Дэнеро трейд» і «Укренерго-трейд» ліцензії на постачання природного газу промисловим підприємствам за нерегульованим тарифом загальним обсягом 900 млн кубометрів на рік.

Як повідомляла «У.К.» раніше, Україна в січні-листопаді 2013 року скоротила споживання газу порівняно з аналогічним періодом 2012 року на 6,7% - до 43,65 млрд кубометрів. 

 
Коментарі (0)