ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМарченко вважає, що у 2023 році Україна може відмовитись від запозичень МВФ

Марченко вважає, що у 2023 році Україна може відмовитись від запозичень МВФ

Україна за умови “виконання домашнього завдання” зможе у 2023 році відмовитись від запозичень до Бюджету з боку Міжнародного валютного фонду.
Україна за умови “виконання домашнього завдання” зможе в 2023 році відмовитись від запозичень до Бюджету з боку Міжнародного валютного фонду.
 
Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко за підсумками засідання Верховної Ради в ефірі каналу “ZIK”.
 
“В 2023 році, якщо ми будемо якісно виконувати домашню роботу, в бюджет нам не потрібно буде запозичувати з боку Міжнародного валютного фонду”, — сказав Марченко.
 
Водночас, з його слів, це не означатиме відмову від співпраці з МВФ.
 
“Це — крайня стадія взаємодії з МВФ — запозичення напряму в бюджет. Звичайно, треба від цього відходити, і мати можливість самостійно бути самодостатньою країною. Ми над цим працюємо”, — додав міністр.
 
Нагадаємо, Україна найближчим часом очікує повідомлення про початок роботи місії Міжнародного валютного фонду у країні для перегляду програми співпраці з МВФ і отримання чергового траншу кредиту від Фонду. 
 
Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 

“Перш за все запорукою впевненого руху України до виходу з кризи є співпраця з МВФ, Світовим банком, Європейським Союзом та іншими фінансовими партнерами. Зокрема, ми очікуємо найближчим часом повідомлення про початок роботи місії Міжнародного валютного фонду в Україні — це дасть нам можливість розраховувати на отримання найближчим часом другого траншу за програмою Stand-by, яка на сьогоднішній день відкрита у нашій державі”, — зазначив він. 

 
Коментарі (0)