ГоловнаНовини ЖКГТранспортМаріуполь отримає 72 нових білоруських тролейбуса

Маріуполь отримає 72 нових білоруських тролейбуса

До Маріуполя надійдуть 72 нових білоруських тролейбуса, 15 одиниць з яких обладнають автономним ходом

До Маріуполя надійдуть 72 нових білоруських тролейбуса, 15 одиниць з яких обладнають автономним ходом. Договір про постачання електротранспорту підписали начальник Маріупольського ТТУ Віталій Донев і перший заступник генерального директора з виробництва компанії "Белкоммунмаш" Дмитро Парків, повідомляє 0629.com.ua.

Сума інвестицій склала 15,2 млн євро, а їх купівля профінансована за рахунок коштів кредитного договору з ЄБРР (Європейським банком реконструкції та розвитку). Закупівлю здійснював партнер компанія - "Ейдженсі". Саме вона проводила експертизу і брала участь в торгах міжнародного рівня.

На закупівлю тролейбусів був виділено 12,2 млн євро. Ще один партнер - Фонд партнерства енергетичної ефективності і навколишнього середовища у Східній Європі - дав 3 млн євро грантових коштів, частина яких повертати не потрібно.

Кількість тролейбусів, які приїдуть до Маріуполя, складе 72 одиниці.

Як розповіли постачальники, 15 одиниць тролейбусів будуть обладнані автономним ходом 20 км. Вони курсуватимуть переважно по об'їзних дорогах, які будуть використовуватися у вихідні дні.

"Ви купуєте електробус з динамічної зарядкою. Останнім часом все міста намагаються перейти на автономний хід. Заряджатися він буде в процесі руху від діючої контактної мережі. Час зарядки близько 30 хвилин. Коли маршрут буде закінчуватися, водієві нікуди виходити не потрібно. Також автоматично штанги підніматимуться, і транспорт буде продовжувати рух ", - повідомив Дмитро парків, додавши, 15 одиниць з автономним ходом є найсучаснішими моделями на світовому тролейбусному ринку. У таких тролейбусах буде і система відеоспостереження, і wi-fi, GPRS, облік пасажиропотоку, і кондиціонер.

 Такі тролейбуси на автономному ходу випускає "Белкоммунмаш"

Постачальники заявили, що співпрацюють не тільки з Маріуполем, а й іншими містами України. Нещодавно поставили тролейбуси в Одесу, Дніпро і підписали контракт з Житомиром. Достроково виконують замовлення для Івано-Франківська.

Перша партія - 12 - надійде до Маріуполя через 12 тижнів, а завершиться поставка в травні. Саме тоді в місті буде налічуватися 72 одиниці тролейбусів. Саме, за інформацією Бойченко, їх необхідно відповідно до математичної моделі, яку розробила американська корпорація IFC. До 1 червня в лад необхідно ввести 136 одиниць техніки, у тому числі 60 автобуса і 72 тролейбуси.

 

 
Коментарі (0)