ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМасові зупинки енергоблоків ТЕС пов'язані з невиконанням планових ремонтів

Масові зупинки енергоблоків ТЕС пов'язані з невиконанням планових ремонтів

Державна інспекція з енергетичного нагляду Укрaіни за підсумками проведених заходів констатувала, що на багатьох ТЕС основною причиною відмов обладнання є невиконання в повному обсязі ремонтних робіт

 

Державна інспекція з енергетичного нагляду Укрaіни за підсумками проведених заходів констатувала, що на багатьох ТЕС основною причиною відмов обладнання є невиконання в повному обсязі ремонтних робіт.

Про це йдеться в повідомленні Держенергонагляду.

«З кожним роком на об'єктах теплоелектричні генерації відбувається неухильне зменшення обов'язкових, регламентованих нормативно-технічною документацією, обсягів робіт. Йдеться перш за все про таких роботах, як: відновлення запальних поясів, обмурівки, ущільнення топок і газоходів котлів, заміна броні, підшипників, шестерень тощо », - сказано в повідомленні.

Відзначається також, що за поточний рік рекордну кількість блоків теплових електростанцій вийшло в аварійний ремонт. За інформацією оператора системи передачі, максимально одночасно таких енергоблоків було 20, а недоотриманий з них потужність досягла 5,5-6,5 ГВт.

 

 

 
Коментарі (0)