ГоловнаНовини ЖКГТранспортМАУ скасовує ручну поклажу, duty-free і гаряче харчування

МАУ скасовує ручну поклажу, duty-free і гаряче харчування

Під впливом світової пандемії зміниться базовий продукт перевізника

Міжнародні авіалінії України (МАУ) відмовляться від гарячого харчування на борту. Це випливає з заяви президента авіакомпанії Євгенія Дихне в соціальній мережі Facebook.

За його словами, під впливом світової пандемії зміниться базовий продукт перевізника. Йдеться про надання упакованих страв, відмову від перевезення в салоні ручної поклажі, безконтактної реєстрації на рейс, тимчасове закриття бізнес-лаунж і duty free, запуск терміналів для температурного скринінгу.

«... ми аналізуємо те, що відбувається в країнах нашої потенційної маршрутної мережі, а також ситуацію в Україні (право на свободу переміщення по туристичних візах і загальний економічний стан населення країни). Наш прогноз плачевний і Україна є частиною глобального тренда », - пояснив Євген Дихне.

На думку Євгена Дихне, авіаринок не повернеться до рівня планів на 2020 рік раніше, ніж в 2023 році, при цьому в першу чергу будуть відновлюватися середньомагістральні перельоти.

Виручка авіакомпанія в нинішньому році скоротиться на 314 млрд дол., А перевізники будуть оптимізувати свої витрати на флот. Серйозний тиск очікує лізингодавців, вони будуть оздоровлювати баланс компанії шляхом продажу літаків, зниження цін і реструктуризації боргових зобов'язань.

У МАУ також вважають, що надлишкова пропозиція повітряних суден в лізинг буде заважати зростанню виробництва.

Раніше в МАУ почали продавати квитки на рейси з 23 травня з Києва до Берліна, Лондона, Тель-Авів і Нью-Йорк. Нагадаємо, що заборона на регулярні авіарейси діє в Україні з 17 березня. Перш через продовження карантину МАУ переносила відновлення польотів.

 

 
Коментарі (0)