ГоловнаНовини ЖКГТранспортМАУ заборгували держбюджету 400 мільйонів

МАУ заборгували держбюджету 400 мільйонів

Судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань є необґрунтованими та безпідставними.

Судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань  є необґрунтованими та безпідставними.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заборгувала державному бюджету 400 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає "Економічна правда".

"Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати до державного бюджету 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту "Дніпро", авіакомпанії "Дніпроавіа" і багатьох інших питаннях", - наводить слова міністра прес-служба міністерства.

Омелян також заявив, що судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань - це втручання в домовленості іншої авіакомпанії з аеропортами, і що вони є необґрунтованими та безпідставними.

За його словами, процедура виклику за позовами, в тому числі, заявленим до Ryanair, триватиме більше шести місяців.

Міністр уточнив, що один з позовів суд повернув без відкриття провадження у справі. Інший призначений до розгляду на 18 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МАУ відправила ряд судових позовів проти Міністерства інфраструктури України з вимогою відшкодувати понад 20 млн збитків компанії через скандал з лоукостером Ryanair.

Раніше Омелян назвав можливі збитки через підписання контракту з авіакомпанією Ryanair, про які говорив гендиректор "Борисполя", фіктивними.

Раніше гендиректор "Борисполя" Павло Рябікін заявлял, що вимоги Ryanair коштуватимуть "Борисполю" 2 мільярди.

Нагадаємо, у 2016 році аеропорт "Бориспіль" досягнув максимальних показників за всю історію існування підприємства.

 

 
Коментарі (0)