ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМеркель та Трамп обговорили «Північний потік-2»

Меркель та Трамп обговорили «Північний потік-2»

Канцлер Німеччини та президент США також порушували питання міграції, майбутньої торгівлі, економічного розвитку.

Канцлер Німеччини та президент США також порушували питання міграції, майбутньої торгівлі, економічного розвитку.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час саміту НАТО в Брюсселі у середу, 11 липня,обговорили проект будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє DW.

Трамп заявив, що обговорював з лідеркою ФРН проект побудови газопроводу "Північний потік-2", щоправда, ні він, ні Меркель, не уточнили, деталі дискусії щодо цього газогону.

Крім того, президент США зазначив, що лідери країн обговорювали військові видатки та торгівлю.

"Я вірю, що наша торгівля зростатиме, та багато інших речей зростатимуть. Ми побачимо, що відбудеться протягом кількох наступних місяців", - додав Трамп.

Меркель, у свою чергу, розповіла: "Ми розмовляли про економічний розвиток, про міграцію, а також питання майбутньої торгівлі, і, звісно, про подальші поїздки президента (Трампа - ред.)". Вочевидь, серед них вона мала на увазі зустріч Трампа з главою російської держави Володимиром Путіним, заплановану на 16 липня у Гельсінкі.

Нагадаємо, 11 липня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель під час саміту НАТО в Брюсселі через декілька годин після того як він розкритикував  залежність країни від Росії.

У Брюсселі президент США Дональд Трамп заявив, що "абсолютно неприйнятним" є те, що Німеччина заплатила Росії мільярди доларів за нафту та газ, витративши на оборону не більше 1% свого ВВП.  Зокрема, Трамп жорстко розкритикував Німеччину через підтримку газопроводу "Північний потік-2". За його словами, дана угода означає, що Німеччина тепер "повністю контролюється" Москвою. Він відзначив, що  США захищають Європу від Росії, в той час як європейські країни  спонсорують російську державу.

Згодом канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що її країна є незалежною у своєму політичному виборі, відповівши таким чином на критику Трампа щодо її повної залежності від Росії. 

 

 
Коментарі (0)