ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМЕРТ планує розпочати приватизацію з продажу Центренерго

МЕРТ планує розпочати приватизацію з продажу Центренерго

Цьогорічний держбюджет передбачає понад 21 млрд грн надходження від приватизації.

Цьогорічний держбюджет передбачає понад 21 млрд грн надходження від приватизації.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України хоче почати велику приватизацію держпідприємств з продажу Центренерго.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє DT.UA з посиланням на прес-службу відомства у Twitter.

"Ми сподіваємося, що Центренерго, де робота інвестиційних радників просунулася досить далеко, стане першим прикладом нової приватизації", - йдеться в повідомленні.

Держбюджету-2018 передбачає надходження від приватизації 21.3 млрд грн.

Повідомлялося, що уряд на черговому засіданні затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, в який увійшли 26 підприємств, у тому числі п'ять обленерго, "Центренерго", Одеський припортовий завод, "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК), Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) і "Сумихімпром". З 26 об'єктів 18 вже знаходяться в управлінні Фонду держмайна.

Нагадаємо, у грудні минулого року ФДМУ затвердив перелік великих підприємств для приватизації у 2018 році. До нього увійшли майже 100 об'єктів – єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де понад 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких, згідно фінансової звітності, за останній рік перевищує 250 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що держпідприємства в управлінні ФДМУ перерахували в бюджет 4.8 млрд грн податків. При цьому сплата податків і зборів зросла на 15%.

Нагадаємо, 2 березня президент України Петро Порошенко підписав закон про приватизацію, 7 березня документ набув чинності. Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації, вимоги до їх покупців та обмеження щодо їх участі у приватизації, і відповідальність за недостовірність та неповноту наданих документів.

 

 
Коментарі (0)