ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Мешканцям прифронтових територій дозволять самостійно заготовлювати деревину на зиму

Мешканцям прифронтових територій дозволять самостійно заготовлювати деревину на зиму

Міндовкілля отримує доручення розробити нормативно-правовий акт, який дасть «зелене світло» для самостійної заготівлі деревини жителями населених пунктів.
Підготовка до зими поблизу лінії фронту — великий виклик, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду в Донецькій області, пише "Україна Комунальна".
 
«У багатьох громадах деревина є основним засобом для обігріву приміщень. Тому Міндовкілля отримує доручення розробити нормативно-правовий акт, який дасть «зелене світло» для самостійної заготівлі деревини жителями населених пунктів. Ця процедура має бути чітко регламентована, аби люди змогли заготовити достатньо дров без шкоди для наших лісів», — підкреслив очільник Уряду.
 
Також Міністерству енергетики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів спільно з Віце-прем'єр-міністром — Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій доручено терміново напрацювати механізм розподілу гуманітарної допомоги у вигляді скрапленого газу для потреб побутових споживачів. Зокрема, в Донецькій області.
 
В умовах повномасштабної війни в Донецькій області склалася критична ситуація з водопостачанням. Він доручив Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів у найкоротші терміни розробити алгоритм реалізації експериментального проекту. Ідеться про максимальне спрощення будівництва артезіанських та інших типів свердловин.
 

Станом на зараз на Донеччині вже діє тисяча свердловин, які забезпечують водою 65% населення. Ще 50 свердловин планується облаштувати найближчим часом. 

 
Коментарі (0)