ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНерухомість в Києві. Елітні будинки

Нерухомість в Києві. Елітні будинки

2021 рік для ринку продажів елітного житла в Києві сюрпризом не стала: ціни йдуть вгору незалежно від того, де знаходиться квартира

2021 рік для ринку продажів елітного житла в Києві сюрпризом не стала: ціни йдуть вгору незалежно від того, де знаходиться квартира. Причому на вартість впливає не віддаленість від центру, а характеристики території, на якій знаходиться житловий комплекс: екологічність, ступінь озеленення, інфраструктура.

Переваги

Основними достоїнствами такого житла можна вважати:

  • види з вікон;
  • однорідний соціальний склад сусідів.

Облаштування території та екологія зазвичай виявляються на останніх місцях - що обумовлено історичними та географічними причинами. Оскільки, коли більше 150 років тому тут створювали форт-пост, який згодом став закритим містом, ніхто не замислювався, що на сопках можна будувати багатоповерхові елітні будинки. А через кілька років після відкриття міста, коли Київ заполонили іномарки, з'ясувалося, стан повітря різко погіршився: через горбистого рельєфу місцевості, мусонного клімату, автомобільних вихлопів цілі райони виявлялися в сірому тумані.

Поняття «елітний», «бізнес-клас», «преміум» або de luxe будинок на Вавілових досить умовні, оскільки загальноприйнята класифікація житла відсутній, а перераховані вище поняття не закріплені законодавчо. Тому в застосуванні до нерухомості Київ елітний житловий будинок може розташовуватися і на пустинній території, в оточенні гаражів, і дійсно в екологічно чистому районі.

Ціни

Наприклад, згідно з оголошенням, 90-метрова квартира в житловому комплексі бізнес-класу в районі Києва 1000 дрібниць оцінюється всього в 5 млн. Грн. тому, що будинок буде зданий в експлуатацію тільки через кілька місяців, крім виду з вікна говорити про інші переваги поки рано. Можливо, із завершенням будівництва територія буде облагороджена, але поки що будинок оточують найрізноманітніші гаражі, прибудови та сарайчики.

У той час як квартира меншою площею (80 кв м) в елітному будинку на вулиці Бестужева варто в 2,5 рази вище - 12 млн грн. У вартість входить не тільки сигналізація, інтернет, ремонт високого класу, але і меблі, яку залишають колишні власники. Будинок обладнаний парковкою, у внутрішньому дворику є дитячий майданчик, а також салони і магазини.

Але це занадто контрастні приклади, що підкреслюють тенденцію. В основному ж ціна за квадратний метр в готовому елітному будинку коливається на рівні 80 тис рублів. Як правило, це квартири, які змінюють власника або тільки-тільки здані в експлуатацію будинки, навколо яких ще не створена відповідна інфраструктура.

 

 
Коментарі (0)