ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВМиколаїв приймає сміття зі Львова

Миколаїв приймає сміття зі Львова

Перші чотири вантажівки зі сміттям прибули на миколаївський полігон ще вчора, 12 вересня. Їх обсяг по 50 кубометрів кожен. Прийом сміття здійснюється по 12,19 грн за кубометр.
Мер Миколаєва Олександр Сенкевич визнав, що на сміттєвий полігон біля Миколаєва будуть привозити побутові відходи зі Львова. Міський голова назвав це тимчасовим заходом. Про це він написав на своїй сторінці в «Facebook».
 
Раніше повідомлялося, що Сенкевич підписав розпорядження про прийом сміття зі Львова на миколаївському полігоні для захоронення ТПВ, пише місцеве видання "Преступности.НЕТ"
 
«10 вересня 2016 року я підписав розпорядження «Про поховання ТПВ на Миколаївському міському полігоні», згідно з яким КП «Миколаївкомунтранс» доручено тимчасово приймати ТПВ, що надходять зі Львова на Миколаївський міський полігон для подальшого поховання за тарифами, встановленими рішенням виконкому міської ради від 27 березня 2015 року №184 «Про коригування тарифів на послуги з захоронення, перевезення та вивезення ТПВ для споживачів Миколаєва».
 
«До мене звернувся львівський міський голова Андрій Садовий з проханням про тимчасове розміщення ТПВ на полігоні в Миколаєві, я підписав відповідне розпорядження. Поясню чому: на сьогоднішній день до кінця не вирішена ситуація з Грибовицькому звалищем. Я вважаю, це правильно, що міста України допомагають Львову з утилізацією твердих побутових відходів. Ми повинні бути єдиною нацією, єдиною країною у своїх щоденних справах, а не тільки в деклараціях, обмежуючись написом «Україна єдина» в кутку екрана телевізора».
 
«Не варто робити з цього шоу. Треба підставляти плече кожному українцю, якому необхідна допомога. Ми повинні керуватися принципами братства, а не політичними заявами. Хочу підкреслити, що це тимчасова міра. Збільшення кількості сміття на полігоні ніяк не впливає на екологічну ситуацію в місті. Якщо, не дай Бог, таке горе станеться у нас, ми повинні знати, що у нас є друзі, які протягнуть руку допомоги нам. Давайте будемо патріотами не на словах, а на ділі», - зазначено в повідомленні Сенкевича. 
 
Перші вантажівки зі сміттям прибули на миколаївський полігон у понеділок, 12 вересня. "Сьогодні вже прибули чотири сміттєвози. У них обсяг, як і в наших - по 50 кубометрів кожен", - розповів директор КП "Миколаївкомунтранс" Юрій Мостовий. Прийом сміття здійснюється за 12,19 грн за кубометр.
 

Нагадаємо, що 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом сталася пожежа, під обвалами сміття загинули три рятувальника і пропав без вісті працівник комунального підприємства. Після цього Львів залишився без полігону для вивезення сміття. Деякий час ТПВ зі Львова возили на київські звалища, але на початку серпня це припинилося. 

 
Коментарі (0)