ГоловнаПослугиФінансування ЖКГВітчизняне будівництво стає «на гальма»

Вітчизняне будівництво стає «на гальма»

В Україні продовжують зменшуватись обсяги виконаних будівельних робіт. Так, за вісім місяців цього року, індекс будівельних робіт, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, зменшився на 24,6%.

В Україні в період з січня по серпень, в порівнянні з аналогічним періодом 2020-го, індекс будівельних робіт склав 75,4%. Сума, на яку було виконано будівельних робіт становить  29,6 млрд грн. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння склали 82,0% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 9,8% та 8,2% відповідно.

У відсотковому співідношені, за цей час найбільше було збудовано житлових та нежитлових будівель – 51%, інженерних споруд – 48,3% та комплексні промислові споруди склали 21,2% від загального обсягу виконаних будівельних робіт.

Серед регіонів, найбільші обсяги будівельних робіт були виконані у м. Києві на загальну суму 6,7 млрд грн, Дніпропетровській області – 3,2 млнр грн та Харківській – 2,4 млрд грн.

Дані вказано без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, обсяги будівництва в Україні скоротилися. За період з січня по липень 2015 року включно вітчизняні підприємства «набудували» на чверть менше, аніж за аналогічний період часу минулого року.

 
Коментарі (0)