ГоловнаНовини ЖКГТранспортМинулоріч десятки тисяч перевізників працювали нелегально

Минулоріч десятки тисяч перевізників працювали нелегально

Протягом 2012 року на автотранспортних маршрутах працювало близько 20 тисяч «нелегальних» транспортних засобів.

Упродовж 2012 року під час здійснення державного контролю роботи автомобільного транспорту Укртрансінспекція провела 3,3 тис. перевірок за місцезнаходженням суб’єктів господарювання, з яких 1,23 тис. – планові та 2,04 тис. – позапланові. Загалом перевірено 188,05 тис. автотранспортних засобів, з яких виявлено 19,7 тис. автотранспортних засобів, якими надавались послуги «нелегальних» перевезень.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

У рамках проведених перевірок було виявлено 54,1 тис. порушень законодавства про автомобільний транспорт. У «нелегальних» перевізників виявилось 21,6 тис. таких порушень. Відтак, державними інспекторами упродовж року було складено 39,4 тис. актів, зокрема на «нелегалів» - 17,42 тис.

За результатами розгляду справ про порушення вимог законодавства України про автомобільний транспорт відповідно до вимог ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» винесено 16,8 тис. постанову про застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу на загальну суму 16,6 млн грн, утому числі «нелегальні» перевізники сплатили 7,6 млн грн.

Крім того, згідно з Порядком здійснення державного контролю на автомобільному транспорті у 2012 році до порушників автотранспортного законодавства винесено 18,3 тис. приписів щодо усунення виявлених порушень.

У цілому за минулий рік до державного бюджету Укртрансінспекцією перераховано 13,3 млн грн.

 
Коментарі (0)