ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМіенергоугля: Ціна вугілля повинна знову вирости

Міенергоугля: Ціна вугілля повинна знову вирости

Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує подальше збільшення ціни вугілля, нібито "до європейських цін". При цьому, європейська ціна вугілля вже закладена у вартість електроенергії, згідно з формулою, нещодавно затвердженої НКРЕКУ.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості допускають, що ціна вугілля може ще вирости.

Про це в четвер, 26 травня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик під час Енергетичного конгресу «ЕнергоВесна 2016» в Києві, передає Термінал.

«Ціна вугілля повинна відповідати європейською ціною. Ми розглядаємо можливість підвищення ціни вугілля. Не хочу озвучувати (наскільки), так як це може здобути відповідні наслідки на ринку », - сказав він.

Крім цього, І. Насалик додав, що така можливість розглядається разом з НКРЕКУ.

Нагадаємо, ціна вугілля недавно була підвищена в результаті затвердженою Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), нової формули з прив'язкою до ціни вугілля в порт Роттердама.

Як пояснив міністр, вугільна галузь страждає від недофінансування. За його словами, відомство активно працює над питанням державних дотацій, підвищенням якості менеджменту, але при цьому виступає за те, щоб виділені на ліквідацію неефективних шахт кошти йшли за прямим призначенням.

Як повідомляв раніше «Термінал», глава Міненерговугілля презентував стратегію роботи відомства.

Звернемо увагу, в частині реформування вугільної галузі, Міненерговугілля планує підготувати до ліквідації 11 шахт, вивести на нульову рентабельність і віддати на приватизацію 15 шахт, а в управлінні держави залишити 7 шахт, які складають основу енергетичної безпеки держави.

 

 
Коментарі (0)