ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГМ.Лазебна:"Зміниться сума депозитів, які не враховуватимуться при призначенні субсидії"

М.Лазебна:"Зміниться сума депозитів, які не враховуватимуться при призначенні субсидії"

Міністр соціальної політики Марина Лазебная заявляє, що Кабінет міністрів найближчим часом підніме до 100 тисяч гривень суму депозитів, які не враховуватимуться при призначенні житлової субсидії.
Міністр соціальної політики Марина Лазебная заявляє, що Кабінет міністрів найближчим часом підніме до 100 тисяч гривень суму депозитів, які не враховуватимуться при призначенні житлової субсидії.
 
Про це розповіла Марина Лазберная, міністр соціальної політики, в ефірі телеканалу "Україна 24".
 
"З'явилося три нових критерії - була одна машина, стало дві, було одне житлове приміщення, стало наявність двох, і третій - депозит. Це та історія, яка потребує аналізу. Так як депозит 56 тис. грн може бути навіть у пенсіонерки, яка там собі відкладала. найближчим часом ми внесемо зміни, ми поправимо трошки ці речі, щоб заспокоїти людей ... Зараз 56 тис. грн, а ми піднімемо до 100 тис. грн. Це точно ", - сказала Лазебная.
 
Також міністр відповіла, що після верифікації в субсидії може бути відмовлено близько 3% домогосподарств, за іншими критеріями не пов'язаним з наявністю депозитів.
 
Нагадаємо, на початку травня Кабмін зобов'язав претендентів на отримання субсидії для оплати житлово-комунальних платежів подавати разом із заявкою декларацію про доходи та витрати.
 
Крім зазначених змін документ також розширює перелік джерел доходів, які враховуються для розрахунку середньомісячного сукупного доходу. Зокрема, тепер доходи від розміщення депозитів та дивіденди від цінних паперів враховуються при призначенні субсидій.
 
Так само для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни повинні подати оновлену заяву і декларацію.
 

Бланки заяви та декларації можна скачати за посиланням, для їх надання в паперовій формі особисто або надсилання поштою до органів соціального захисту населення, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг. 

 
Коментарі (0)