ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінекономрозвитку: Росія має оплатити відновлення Донбасу

Мінекономрозвитку: Росія має оплатити відновлення Донбасу

У Мінекономрозвитку переконані: Росія має заплатити Україні 350 мільярдів доларів за агресію на Донбасі. Чиновники вважають, що Києву слід бути готовим відстоювати свої інтереси.

Росія має заплатити Україні приблизно 350 млрд дол. – саме в таку суму оцінюються завдані нею збитки, пов'язані з руйнуванням Донбасу. Про це заявив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Боровик в інтерв’ю «5 каналу».

За його словами, Україна має визначити точну суму і бути готовою відстоювати свої інтереси.
 
«На якомусь етапі Росія буде платити. Нам треба порахувати, нам треба бути готовими, і треба лобіювати всюди - де ми можемо. І казати, що дивіться, за це треба буде платити. Це треба шукати, завжди пхатися, і щось ми знайдемо, щоб вони нам компенсували», - зазначив пан Боровик.
 
На його думку, втрати України внаслідок агресії РФ співмірні з втратами Кувейту від агресії Іраку в 1991 році.
 
«350 мільярдів (доларів, - ред.) вийшло тому, що коли Ірак напав на Кувейт, потім вирішили, що вони винні 320 мільярдів. Якщо порівнювати як довго ця агресія була, і як довго ця агресія Росії проти нас - це майже співвимірно», - вважає чиновник.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Мінрегіоні зазначили, що наразі розроблено план реагування та оцінки потреб відновлення Донбасу, але залучених іноземних 700 мільйонів євро недостатньо.
 
Коментарі (0)