ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненергетики просить заборонити використання вугільними ТЕС природного газу і мазуту

Міненергетики просить заборонити використання вугільними ТЕС природного газу і мазуту

Міненергетики та захисту навколишнього середовища через прем'єра попросило РНБО ввести тимчасову заборону на використання вугільними ТЕС природного газу і мазуту в якості основного виду палива
Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища через прем'єра попросило Рада національної безпеки і оборони України ввести тимчасову заборону на використання вугільними тепловими електростанціями природного газу і мазуту в якості основного виду палива.
 
Про це повідомила т.в.о міністра енергетики Ольга Буславец.
 
Міністр вважає, що незважаючи на більший економічний ефект від спалювання сильно, що подешевшало природного газу, така заборона необхідна, щоб у державних і приватних вугільних компаній не забирає ринок збуту, шахтарі виходили на роботу і отримували заробітну плату.
 
"В умовах, коли ми живемо в профіцит власних енергоресурсів, неприпустимо використовувати енергоресурси, які не передбачені як проектні для використання", - зазначила міністр.
 
Буславец вважає, що така заборона має бути введений до кінця поточного року, а про його зняття можна буде говорити в разі поліпшення роботи економіки і зі збільшенням споживання країною електроенергії.
 
Міністр навела як приклад ПАТ "Центренерго", буде потрібно в травні 0,3 млн тонн вугілля, замість закріплених в балансі 0,5 млн тонн. Недовикористані 0,2 млн тонн вугілля були заміщені 136 млн куб. м газу.
 

"Центренерго" експлуатує 23 блоку (18 - пиловугільні і 5 - газомазутні) на Вуглегірської, Зміївської та Трипільської ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі в особі Фонду держмайна належить 78,3% акцій товариства. 

 
Коментарі (0)