ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго назвало ціну електроенергії для Криму

Міненерго назвало ціну електроенергії для Криму

У Міненерго назвали середню ціну імпорту електроенергії з Росії в лютому. Крім того, відомство відзвітувало, за скільки продає електрику окупованому Криму.

Середня ціна імпорту електроенергії з Російської Федерації в Україну в лютому склала 2,3 руб. за кВт.годину. При цьому, постачання електроенергії в Крим здійснювалися за ціною, по 3 руб. без урахування ПДВ. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «РБК-Україна».

«У середньому за січень вартість була 2 рубля 5 коп... На сьогодні середня ціна була нижче 2,4 руб., тобто в лютому середня ціна була 2,3 руб. кВт.годину. Це нижче цільової ціни», - сказав Міністр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», пан Демчишин заявив, що Україна сьогодні не може повністю забезпечити себе електроенергією власного видобутку.
 
«Навіть сьогодні нам не достатньо внутрішньо виробленої електроенергії. Повністю всі кВт, які ми можемо сьогодні зробити в Україні, ми купуємо в «Енергоринку». Оскільки десь близько 900 МВт на сьогодні нам не вистачає, споживання все ж вище, ніж можливості провести, ми купуємо імпорт», - сказав пан Демчишин.
 
При цьому він зазначив, договір на імпорт електроенергії з Росії є форс-мажорним інструментом виходу з ситуації.
 
Коментарі (0)