ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМіненерго не планує продовжувати обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м

Міненерго не планує продовжувати обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м

Міністерство енергетики не має наміру продовжувати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і ряду інших споживачів
Міністерство енергетики не має наміру продовжувати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і ряду інших споживачів, про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Міністерство не має наміру продовжувати дію обмежень ціни на газ", - повідомляється в його відповіді на запит агентства.
 
Також Міненерго чекає, що завершення дії обмеження не спричинить за собою збільшення ціни на газ, і ціна ресурсу в річних контрактах для побутових споживачів не буде перевищувати існуючий рівень.
 
Раніше на ринку обговорювалася можливість продовження, як мінімум, на квітень як останній місяць опалювального сезону, обмеження ціни ресурсу.
 
Як повідомлялося, на засіданні 3 березня Кабінет міністрів доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства терміново підготувати проект рішення, який передбачає продаж ПАТ "Укргазвидобування" в березні 2021 року газу постачальникам і виробникам теплової енергії для потреб споживачів комунальних послуг, в тому числі ОСББ та ЖБК, за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року по 30 квітня 2022.
 
Крім цього, Кабмін має намір зобов'язати ПАТ "Укргазвидобування" з квітня 2021 року продавати 100% відпустки обсягу природного газу всім учасникам ринку на умовах не гірше, ніж групі "Нафтогаз".
 
Ініціював це доручення в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, пояснив, що вже в березні необхідно провести всю кампанію контрактування, щоб з квітня з'явився річний продукт на роздрібному ринку.
 

Нагадаємо, Кабінет міністрів встановив на лютий-березень граничну ціну газу в 6,99 грн / куб. для побутових споживачів, а також для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів і релігійних організацій. 

 
Коментарі (0)