ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго підвищило ціну на вугілля для держпідприємств

Міненерго підвищило ціну на вугілля для держпідприємств

У Міненерго переглянули ціну на державне вугілля на 10%. Нова ціна відповідатиме зростанню ціни вугілля на зовнішніх ринках і буде діяти з 1 листопада.

У Міненерго переглянули ціну на державне вугілля на 10%. Нова ціна відповідатиме зростанню ціни вугілля на зовнішніх ринках і буде діяти з 1 листопада.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України оголосило про підвищення ціни на вугілля для державних видобувних підприємств з 2 200 до 2 425 гривень за 1 тонну. Нова ціна відповідає зростанню ціни вугілля на зовнішніх ринках і буде діяти з 1 листопада.

Відповідне рішення було прийнято в ході наради з питань визначення граничної ціни на вугільну продукцію, протокол по якій вже опубліковано на сайті міністерства, передають "Українські Новини".

Заступник міністра енергетики Анатолій Корзун 25 жовтня в ході Форуму "Open Energy Week" в Києві заявив, що це питання давно перебувало на розгляді відомства.

"Якщо в Україні буде нижче собівартість видобутку вугілля і буде надлишок вугілля на ринку, то ціна піде вниз. Але коли є дефіцит вугілля (в тому числі, марки "Г" - ред.), то ціна зростає. У нас сьогодні створився дефіцит вугільної продукції", - зазначив Анатолій Корзун.

Як раніше повідомлялося, міністр енергетики Ігор Насалик заявив про план реструктуризації вугільної галузі і вихід державних шахт на рівень беззбитковості в найближчі роки. За інформацією міністерства, Україна до 2020 року може відмовитися від імпорту антрациту. У той же час раніше в Міненерговугілля повідомляли, що підвищення ціни державного вугілля проводиться для збалансування стану підприємства вугільної галузі, що створить умови для їх розвитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 жовтня Федерація роботодавців паливно–енергетичного комплексу України заявила про необхідність в умовах дефіциту коригувати ціни для власного видобутку вугілля.

 
Коментарі (0)