ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаМіненерго планує обмежити населення в установці сонячних електростанцій

Міненерго планує обмежити населення в установці сонячних електростанцій

У прес-службі Міністерства енергетики та вугілля з посиланням на заяву міністра І.Носаліка повідомили, що обмеження на установку сонячних панелей будуть введені для населення

У прес-службі Міністерства енергетики та вугілля з посиланням на заяву міністра І.Носаліка повідомили, що обмеження на установку сонячних панелей будуть введені для населення. Йдеться про встановлення фотоелектричних панелей виключно на дахах або фасадах будівель. Міністр виніс пропозицію на рівень уряду про заборону встановлення населенню сонячних батарей для домашнього користування на землі.

У винесеному пропозиції Насалик пропонує зобов'язати жителів України, котрі бажають установити в будинкових господарствах СЕС, робити це тільки на дахах або фасадах. Сьогодні в країні сонячні панелі встановили вже 7,5 тисячі домогосподарств. Загальна потужність домашніх станцій становить 160 МВт. Однак такі приватні сонячні станції створюють додаткове фінансове навантаження на інших енергоспоживачів і погіршують якість електроенергії в мережах, вважають в Міненерго.

У свою чергу експерти стверджують, що домашні СЕС несуть для енергосистеми України менше шкоди і більше користі. Вони сприяють енергоефективності, оскільки надлишок е / е (після власного споживання) можна продавати в мережу. Також вони розвивають середній клас, даючи можливість інвестувати в проекти приватних станцій $ 15-20 тисяч. Тому такі обмеження будуть діяти на користь головному оператору ринку - ДТЕК Ріната Ахметова.

 

 
Коментарі (0)