ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго: Росія продовжує блокувати транзит вугілля з Казахстану

Міненерго: Росія продовжує блокувати транзит вугілля з Казахстану

Вугілля з Казахстану в Україну не надходить через блокування його транзиту на території Росії і поки що немає можливості його отримати

 

Вугілля з Казахстану в Україну не надходить через блокування його транзиту на території Росії і поки що немає можливості його отримати, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на онлайн-брифінгу в середу, 5 січня.

Галущенко нагадав, що державне Центренерго законтрактувало 660 тисяч тонн вугілля з Казахстану на цей опалювальний сезон. З його слів, РФ блокує транзит казахського вугілля на своїй території.

"Зараз ми не бачимо можливості фізично отримати це вугілля", - уточнив міністр енергетики.

4 листопада 2021 року голова комітету ВР з питань енергетики Андрій Герус заявив, що транзит казахського вугілля для України припинено повністю на листопад через дії "Російської залізниці". У Казахстані пояснили, що обмеження транзиту вугілля для України через Росію пов'язані з проблемами інфраструктури в Росії.

16 грудня 2021 року СБУ попереджала про загрозу зупинки теплових електростанцій через дефіцит вугілля та можливі техногенні катастрофи. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль тоді запевняв, що вугілля достатньо для проходження зими.

За даними Укренерго, запаси вугілля на складах теплових електростанцій з 27 грудня 2021 року до 3 січня 2022 року скоротилися на 11,3%. Станом на ранок 4 січня запаси вугілля на складах ТЕС становлять 503 300 тонн, що у третину менше, ніж роком раніше (755 300 тонн).

 

 

 
Коментарі (0)