ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго створив "чорний список" порушників на ринку електроенергії

Міненерго створив "чорний список" порушників на ринку електроенергії

Аукціонний комітет з продажу електроенергії ухвалив рішення щодо створення “чорного списку” порушників на ринку.
Аукціонний комітет з продажу електроенергії ухвалив рішення щодо створення “чорного списку” порушників на ринку.
 
Про це повідомила пресслужба у Міністерстві енергетики.
 
“Сьогодні ми ухвалили рішення, що обмежить махінації і спонукатиме учасників ринку не вдаватися до маніпуляцій, а діяти за чесними правилами. Це рішення тимчасове, до 1 вересня, але воно допоможе найближчим часом стабілізувати ситуацію на ринку електроенергії”, — заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.
 
Таким чином, аукціонний комітет проголосував за внесення змін до Регламенту організації та проведення електронного аукціону з продажу електричної енергії на УЕБ згідно пропозицій біржі та зауважень з боку Нацкомісії з енергетики та учасників ринку.
 
Згідно зі змінами, продавець електроенергії має право ініціювати внесення до “чорного списку” покупця, який порушив взяті на себе зобов’язання за двостороннім договором купівлі-продажу електроенергії. Для цього продавець має подати обґрунтовану заяву до організатора аукціонів — Української енергетичної біржі.
 
Заяву можна подавати лише у разі:
 
нереєстрації покупцем в системі управління ринками куплених обсягів електроенергії;
відсутності своєчасної оплати з боку покупця (підтверджується випискою з банку);
розірвання договору покупцем в односторонньому порядку.
 
Як результат — недобросовісного покупця не допускатимуть до наступних аукціонів з продажу електроенергії впродовж 6 місяців.
 

Водночас, якщо покупець виконав зобов’язання за договором, то його можуть знову допустити до участі в торгах. Це також відбувається за письмовою заявою продавця та доданих до неї документів, що підтверджують факт врегулювання обставин. 

 
Коментарі (0)