ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМіненерго відкладає план по скороченню викидів в атмосферу

Міненерго відкладає план по скороченню викидів в атмосферу

  заявив заступник міністра енергетики Максим Немчінов. «Будемо звертатися і аргументовано просити Енергетичного співтовариства про перенесення термінів реалізації Національного плану дій зі скорочення викидів приблизно на п'ять років», - сказав Немчинов агентству «Інтерфакс-У

 

заявив заступник міністра енергетики Максим Немчінов.

«Будемо звертатися і аргументовано просити Енергетичного співтовариства про перенесення термінів реалізації Національного плану дій зі скорочення викидів приблизно на п'ять років», - сказав Немчинов агентству «Інтерфакс-Україна».

Немчинов зазначив, що Міненерго розглядає три варіанти, коли Україна може реалізувати цей план, але поки не став їх конкретизувати. Основною причиною затримок з реалізацією НПСВ він назвав відсутність механізмів фінансування цього процесу.

Національний план скорочення викидів затверджений розпорядженням Кабміну №796-р від 8 листопада 2017 року і діє з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2033 року.

План визначає наміри України як члена Енергетичного співтовариства істотно скоротити викиди діоксиду сірки, оксидів азоту та пилу від існуючих великих спалювальних установок, номінальна потужність яких становить 50 МВТ і більше, а перший дозвіл на викиди або на проектування установки видано до 1 липня 1992 року.

 

 
Коментарі (0)