ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМіненерго виступає за перегляд тарифів за електроенергію

Міненерго виступає за перегляд тарифів за електроенергію

Сьогоднішні калькуляції Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), не відповідають дійсному стану справ

Сьогоднішні калькуляції Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), не відповідають дійсному стану справ і жодним чином не сприяють вирішенню проблеми зношеності енергомереж, а відповідно, тарифи на електроенергію повинні бути переглянуті в інтересах споживачів, а не промислового лобі . Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики України.

У відомстві також зазначили, що Національною радою реформ, який очолює президент України Володимир Зеленський, було одноголосно підтримано впровадження ефективного RAB-регулювання, тобто запуск механізму модернізації енергомереж.

Крім того, в Міненерго заявили, що деякі українські політики перед виборами намагаються заробити електоральні симпатії на болючих для кожного українця темах: підвищення тарифів, ризик зриву опалювального сезону.

"При цьому мало хто озвучує проблеми, які роками накопичувалися в енергосистемі. Зношеність українських енергомереж становить від 50-70%, що в свою чергу провокує каскадні аварії і змушує українців залишатися довгий час без електропостачання", - уточнили в відомстві.

Також в Міненерго зазначили, що в Україні один з найгірших в Європі показників SAIDI (середньої тривалості перерв в електропостачанні), що доходить вже до 700 хвилин на рік.

"Така ситуація є критичною для безпеки енергомереж і задоволення потреб українських споживачів в електроенергії. Тому будь-які спроби промислових лобі, які експлуатують українські енергомережі, залишити статус-кво Міненерго вважає неприпустимими і безперспективними.

У Міненерго підкреслили, що зрив опалювального сезону, яким напередодні виборів лякають окремі політики, може бути тільки в тому випадку, якщо промислове лобі і в подальшому буде "вичавлювати останнє" з енергомереж України, позбавляючи українців електроенергії.

У відомстві зазначили, що в цьому році Україна гарантовано входить в зиму з рекордними запасами палива і стабільними тарифами.

 

 
Коментарі (0)