ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго вважає незаконним розслідування закупівлі електрики з РФ

Міненерго вважає незаконним розслідування закупівлі електрики з РФ

Міненерго України вважає незаконним службове розслідування умов імпорту електроенергії з Російської Федерації, нібито, Комісія з проведення службового розслідування була створена з порушенням.
У Міненерго вважають незаконним службове розслідування умов імпорту електроенергії з РФ. Лист з відповідною заявою направив голова Міністерства Володимир Демчишин Прем'єру Арсенію Яценюку. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міненерго.
 
У відомстві заявили, що Комісія з проведення службового розслідування за умовами договорів між Україною і Росією про постачання електроенергії була створена з порушенням законодавства України.
 
«Відповідно до Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2000 № 950), службове розслідування може бути проведено у відношенні осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. В порушення вимог Порядку Наказом про створення відповідної Комісії не визначені посадові особи, стосовно яких проводиться службове розслідування», - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства.
 
Міненерго листом від 23 січня 2015 року звернулося в Нацгосслужбу з приводу визначення осіб, стосовно яких проводиться службове розслідування.
 
Повідомляється, що Комісія затребувала від Міністра і його заступників надати письмові пояснення щодо процесу підготовки контрактів. 
 
«Посади Міністра та його заступники відповідно до законодавства є політичними, на них не поширюється трудове законодавство та законодавство про державну службу, тому такі вимоги не відповідають нормам чинного законодавства», - пояснили в Міненерго.
 
Разом з тим, як наголошується в повідомленні, до прийняття рішення про проведення службового розслідування стосовно конкретної особи, проведення службового розслідування є незаконним.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», незважаючи на критику у бік Міненерго за імпорт вугілля з Російської Федерації, відомство продовжуватиме купувати тверде паливо за кордоном, адже через події на сході України енергетична система нашої держави продовжує нести великі втрати.
 
Коментарі (0)