ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Міненерго закликає українців утеплювати власні оселі до зими

Міненерго закликає українців утеплювати власні оселі до зими

Українців закликали заздалегідь подбати про підготовку власних домогосподарств до прийдешнього опалювального сезону 2024-2025 року

 

Українців закликали заздалегідь подбати про підготовку власних домогосподарств до прийдешнього опалювального сезону 2024-2025 року. Із відповідним зверненням в ефірі "Ми-Україна" виступив заступник міністра енергетики Микола Колісник. 

Особливу увагу він звернув на необхідність утеплення житла та впровадження енергоефективних рішень. Перш за все, за його словами, слід подбати про первинні заходи утеплення та енергоефективності власної оселі напередодні зими.

Окрім базових заходів з утеплення, Міненерго рекомендує громадянам скористатися державними програмами фінансової підтримки для впровадження сучасних енергоефективних технологій.

"Друге і основне - це використання наданих державою інструментів, а саме - фінансових кредитів, які дають змогу закупити прості технічні рішення. Як от встановлення дахових сонячних панелей, різних інвентарів, генераторів, які можуть покрити звичайні потреби побутового споживача", - зазначив він. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у ході пресконференції 10 вересня заявив, що спрогнозувати тривалість відключень світла у зимовий період наразі неможливо. 

 

 

 
Коментарі (0)