ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМіненерго «зірвало» підписання кредитної угоди на купівлю газу

Міненерго «зірвало» підписання кредитної угоди на купівлю газу

«Нафтогаз» досі не підписав кредитної угоди з ЄБРР на отримання коштів на газ через зауваження Міненерго до умов позики. Зокрема, це стосується корпоративної реформи «Нафтогазу».

НАК «Нафтогаз України» досі не підписав кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку, яка передбачає виділення Києву 300 млн доларів на придбання газу. Причиною цього є те, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступило проти деяких умов надання позики. Про це повідомив начальник управління європейської інтеграції Міненерго Михайло Бно-Айріян, передає «Укрінформ».

Зокрема, за словами посадовця, договір з надання кредитних коштів на суму 300 млн доларів так і не був підписаний через невдоволення Міненерго низкою положень плану реструктуризації «Нафтогазу», який запропонував ЄБРР.

«Ми виступаємо за кредит. І чітко писали це в наших листах. Але ми виступили проти ряду положень плану реструктуризації Нафтогазу, який був ключовою умовою отримання кредиту. Ми вважали і вважаємо, що в основі має лежати план реформування газового сектору, прийнятий КМУ і розроблений разом зі Світовим банком і Енергетичним співтовариством», - сказав пан Бно-Айріян.

Нагадаємо, що 30 вересня ЄБРР прийняв рішення про надання «Нафтогазу» кредиту під урядові гарантії на купівлю природного газу на зиму. Крім того, умовою надання позики є закупівля «Нафтогазом» природного газу виключно на західному кордоні України.

 
Коментарі (0)