ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін: Грошей на субсидії в цьому році не вистачить

Мінфін: Грошей на субсидії в цьому році не вистачить

На виплату субсидій на житлово-комунальні послуги для населення України в цьому році в цілому буде виділено 62 млрд грн.

На виплату субсидій на житлово-комунальні послуги для населення України в цьому році в цілому буде виділено 62 млрд грн.

Про це сказав заступник міністра фінансів України Сергій Марченко, передає УНН.

За його словами, цих коштів не вистачить на поточний рік, але з такою ситуацією вже навчилися справлятися.

"Звичайно не вистачає. Не вистачає тільки на останні місяці року. Є розуміння того, за рахунок чого ми це будемо виконувати. Як правило, останні місяці року виконуються вже в наступному році. Тому що це звірки субсідіантів і так далі. Ці речі досить відстрочені в часі. Цих коштів достатньо в цьому році, але питання останніх місяців 2017 року вирішено за рахунок бюджету 2018 року. Це так само як і в цьому році, так і в попередньому році. питання грудня по субсідіантах вирішується в січні ", - пояснив він.

На 2018 рік передбачено 55 млрд, при цьому місцеві бюджети також виділять 7 млрд, додав Марченко.

"Передбачається передачі на рівень місцевого самоврядування пільг пільгових категорій громадян. Фінансування пільг по житлово-комунальному господарству буде здійснюватися за рахунок бюджеті органів місцевого самоврядування - це близько 7 млрд грн. Якщо додасте 55 млрд грн плюс 7 млрд грн саме цих категорій. Тобто, зараз це пільги і субсидії, а буде просто субвенція на надання субсидій ", - зазначив заступник міністра.

Відзначимо, всього в проекті бюджету 2018 буде передбачено 122,7 млрд грн на підтримку малозабезпечених.

 

 
Коментарі (0)