ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін хоче до 2023 року відмовитись від фінансування держбюджету МВФом - С.Марченко

Мінфін хоче до 2023 року відмовитись від фінансування держбюджету МВФом - С.Марченко

У Міністерстві фінансів планують, аби пряме фінансування Державного бюджету Міжнародним валютним фондом припинилося до 2023 року
У Міністерстві фінансів планують, аби пряме фінансування Державного бюджету Міжнародним валютним фондом припинилося до 2023 року, натомість МВФ виділяв гроші на резерви Національного банку або лише надавав технічну допомогу. Про це в інтерв'ю Der Standard розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
 
"На цей час МВФ надає гроші безпосередньо в бюджет для фінансування дефіциту. Ми хочемо, щоб МВФ виділяв гроші на резерви Національного банку, або лише надавав технічну допомогу, тобто гарантії, що гроші будуть доступні у випадку надзвичайної ситуації. Пряме фінансування держбюджету має припинитися до 2023 року, аби ми могли позичати гроші на ринкових умовах і знову ставати незалежними відносно своїх запозичень", - сказав Марченко.
 
З його слів, МВФ важливий як інституційний кредитор, а не через суми грошей, які він надає.
 

"Більшу частину грошей ми позичили на міжнародних фінансових ринках. Однак на поточному етапі розвитку країна потребує допомоги МВФ, і ми робимо все можливе, щоб продовжувати співпрацю та виконувати умови програми. Ми все ще залежатимемо від хороших новин від МВФ у 2021 році, аби продовжувати співпрацювати з ЄС та Світовим банком та позичати гроші на ринку капіталу за прийнятними процентними ставками. Але ми хочемо змінити формат співпраці", - пояснив голова Мінфіну. 

 
Коментарі (0)