ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін почав виділення коштів на розвиток громад Донбасу

Мінфін почав виділення коштів на розвиток громад Донбасу

Міністерство фінансів України розблокувала виплату державної субвенції на соціально-економічний розвиток і фінансування програм з Державного фонду регіонального розвитку

Міністерство фінансів України розблокувала виплату державної субвенції на соціально-економічний розвиток і фінансування програм з Державного фонду регіонального розвитку.

7 листопада кошти почали надходити на рахунки місцевих бюджетів. Це - перехідні залишки субвенції 2018 року. Про це повідомляє Асоціація міст України.

Нагадаємо, кошти субвенції на соціально-економічний розвиток були заблоковані Мінфіном і Держказначейством більше трьох місяців. Це стало чи не найбільшою проблемою бюджетного забезпечення територіальних громад в 2019 році. Адже, чекаючи фінансування, вони відповідно до розподілу коштів цієї субвенції почали виконувати певний обсяг робіт, однак не могли за них розрахуватися. Це - невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти - будівництво та ремонт шкіл і дитячих садів, ремонт і благоустрій вулиць, пристрій водопроводів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків.

Для вирішення цієї проблеми АМУ неодноразово зверталася до уряду, а також ініціювала в Фейсбуці флешмоб, в рамках якого представники місцевої влади публікували відео-звернення до керівників держави з проханням розблокувати кошти. До флешмобу приєдналися понад 50 глав громад, місцевих рад, колективів шкіл і лікарень.

 

 
Коментарі (0)