ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін розраховує отримати транш МВФ у вересні

Мінфін розраховує отримати транш МВФ у вересні

Міністерство фінансів України розраховує на завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом в липні і виділення траншу у вересні цього року
Міністерство фінансів України розраховує на завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом в липні і виділення траншу у вересні цього року, про це розповів глава міністерства Сергій Марченко в інтерв'ю Lb.ua.
 
"Це - хороший варіант, до якого ми йдемо. Поки є прогрес, і я хочу бути в даному випадку оптимістом", - сказав міністр в інтерв'ю.
 
За словами Марченка, Україна не може собі дозволити значне розширення дефіциту держбюджету.
 
"Після підписання меморандуму ми дали згоду на те, що в 2022 році у нас дефіцит буде 3,5%. Ми вже підготували бюджетну декларацію, де фігурує дефіцит в 3,5%. І звичайно, якби у нас були диверсифіковані джерела покриття дефіциту , то можна було б ставити питання про більшого дефіциту ", - додав міністр.
 
"Деякі країни розширюють дефіцити, деякі звужують ... Ми, на жаль, не можемо дозволити істотний вплив фіскальної ролі держави на економіку - то, що можуть дозволити собі США або країни ЄС. Наші джерела запозичень, на жаль, досить обмежені - все залежить від того, є програма з МВФ чи ні, чи є ВБ чи ні, чи є макрофін від ЄС чи ні ", - зазначив він.
 
Нагадаємо, раніше Фонд не радив Україні повертатися до контролю над цінами на газ.
 

У фонді вважали, що повернення до контролю над цінами на газ є не тільки вкрай неефективним способом субсидування домогосподарств, а й призводить до зловживання ресурсами через корупцію і стримування впровадження енергоефективності. 

 
Коментарі (0)