ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін створив платформу для верифікації одержувачів субсидій

Мінфін створив платформу для верифікації одержувачів субсидій

При виявленні будь-яких порушень одержувача зобов'яжуть повернути всі виплачені кошти

Міністерство фінансів України розробило спеціальну платформу для удосконалення процедури перевірки одержувачів соціальних виплат. 

З 1 січня наступного року буде впроваджена превентивна верифікація інформації, яку громадяни подають при зверненні за отриманням соцвиплат. Мінфін вже створив інформаційно-аналітичну платформу верифікації держдопомоги, що об'єднує в одному місці дані про людину з різних джерел.

Держорган буде відправляти запит в зазначену систему і в короткі терміни отримувати інформацію, на основі якої приймається рішення про призначення соцвиплат.

Мінфін зможе перевіряти таку інформацію про:

- банківські рахунки і проведених грошових операціях;

- пересічних кордону і перебування в інших країнах;

- зайнятості та трудової міграції;

- виплати на загальнодержавне соціальне страхування;

- права на нерухомість;

- оформленні юридичної особи, ФОП або громадської організації;

- зареєстровані транспортні засоби.

При виявленні будь-яких порушень одержувача зобов'яжуть повернути всі виплачені кошти. Якщо він відмовиться, на нього подадуть до суду.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Вересня 2020 p. 17:12
Плата за гарячу воду для квартир без індивідуальних лічильників має нараховуватись згідно норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником. --------------- Бо будинковий лічильник рахує воду на вході у водонагрівач, а в процесі підігріву багато її випаровується. Тобто, споживач оплачує і ту воду, яка перетворилася у пар.