ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін виявив невідповідності в інформації про одержувачів субсидій на 1,6 млрд гривень

Мінфін виявив невідповідності в інформації про одержувачів субсидій на 1,6 млрд гривень

Міністерство фінансів провело верифікацію виплат на загальну суму 455 млрд грн та виявило невідповідності в інформації про одержувачів соціальних виплат на 1,6 млрд гривень
Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що минулого року Міністерство фінансів провело верифікацію виплат на загальну суму 455 млрд грн та виявило невідповідності в інформації про одержувачів соціальних виплат на 1,6 млрд гривень, повідомило "Сегодня".
 
"У 2020 році нами була отримана інформація для проведення верифікації виплат на загальну суму 455 млрд грн. Мінфіном виявлені різні невідповідності інформації про одержувачів соціальних виплат в реєстрах, базах даних і т.д. на 1,6 млрд грн. Ми розіслали близько 2,5 млн рекомендацій відповідним органам провести додаткову перевірку по кожному випадку. І за результатами цих перевірок повинні бути прийняті справедливі й обґрунтовані рішення щодо подальших виплат реципієнтам", - зазначив міністр.
 
Якщо оцінювати структуру порушень і невідповідностей, то, за словами Марченка, в 70% випадків йдеться про житлові субсидії. Тут було розіслано понад 1,7 млн рекомендацій.
 
Він припустив, що будуть виявлені випадки, коли субсидії доведеться повернути.
 
"Допускаю, що в деяких випадках після додаткових перевірок органи, які нараховували виплати, можуть звертатися до суду про повернення коштів до бюджету. Наведу приклад. Існує сім'я, яка отримала субсидії та соціальні виплати на 170 тис. грн. При цьому, її члени за п'ять років купили п'ять нових автомобілів. У такому випадку державний грант доведеться повернути", - зазначив він.
 

Крім того, лише за результатами верифікації одного місяця - грудня минулого року, - було виявлено наявність актового запису про смерть у 21 тис. реципієнтів - одержувачів житлових субсидій. 

 
Коментарі (0)