ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінімальна пенсія в Україні зросла на 5%

Мінімальна пенсія в Україні зросла на 5%

В Україні з 1 липня зросла мінімальна пенсія. Це перше в 2021 році підвищення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

 

В Україні з 1 липня зросла мінімальна пенсія. Це перше в 2021 році підвищення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Мінімалка» підросла на 4,8% (на 85 гривень), збільшившись з 1 769 до 1 854 гривень.

Ще одне підвищення (на 4,3% або на 80 гривень) планується на 1 грудня, після чого мінімальна пенсія складе 1 934 гривні.

Також президент Зеленський підписав закон, що передбачає підвищення пенсій для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який Верховна Рада ухвалила раніше і в терміновому порядку підписав спікер Дмитро Разумков, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Положення щодо мінімальних розмірів пенсії за інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи набувають чинності вже від сьогодні - 1 липня 2021 року. Однак, загалом закон вступить у дію з 1 січня 2022 року.

Розміри такої пенсії для І групи інвалідності не можуть бути нижчими 6000 гривень, для ІІ групи інвалідності – 4800 гривень, для ІІІ групи інвалідності та дітей з інвалідністю – 3700 гривень, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, також було запроваджено державну адресну допомогу до пенсії для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В тому числі до цього списку входять особи, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їхніх наслідків, у ядерних випробуваннях тощо, та внаслідок цього отримали інвалідність. 

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)