ГоловнаНовини ЖКГТранспортМінінфраструктури отримало повноваження контролювати ціни на ремонт доріг

Мінінфраструктури отримало повноваження контролювати ціни на ремонт доріг

Верховна Рада передала повноваження Міністерства розвитку громад і територій, про нормативне забезпечення будівництва та ремонту утримання автодоріг, Міністерству інфраструктури України
Верховна Рада передала повноваження Міністерства розвитку громад і територій, про нормативне забезпечення будівництва та ремонту утримання автодоріг, Міністерству інфраструктури України.
 
Законопроект №2234 підтримали 245 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.
 
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, існуюча в даний час система ціноутворення в будівництві є застарілою і зарегульованій, що базується на ресурсному методі. Суть цього методу полягає в необхідності обґрунтовувати кожну складову витрат дорожніх робіт (із зазначенням марки машини, кількості працівників, рівня заробітної плати, прибутку і т.п.) шляхом підготовки низки документів в паперовому вигляді.
 
"Такий трудомісткий процес формування договірної ціни обмежує доступ підрядників до ринку будівництва. Крім того, проблему загострюють ті факти, що в дорожньо-будівельних компаніях відсутня зацікавленість в застосуванні інноваційних матеріалів (технологій) і зменшенні витрат, існує тиск на дорожні організації з боку контролюючих органів через помилки, що виникають при надмірному зарегульованості системи ", - йдеться в документі.
 
Даним законопроектом пропонується вивести роботи з будівництва та ремонту автомобільних доріг загального користувача з-під дії встановлених кошторисних норм і нормативів по ціноутворенню в будівництві.
 

Замість цього пропонується встановити, що вартість нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування визначається на підставі методик і правил, затверджених Мінінфраструктури. 

 
Коментарі (0)