ГоловнаНовини ЖКГТранспортМінінфраструктури почало оновлення «Укрзалізниці»

Мінінфраструктури почало оновлення «Укрзалізниці»

Міністерство інфраструктури України ініціювало оновлення рухомого складу АТ "Укрзалізниця", а також запуск нових внутрішніх і міжнародних маршрутів

Міністерство інфраструктури України ініціювало оновлення рухомого складу АТ "Укрзалізниця", а також запуск нових внутрішніх і міжнародних маршрутів. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, під час представлення планів Мінінфраструктури на майбутнє, передає УНН з посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Міністерство інфраструктури України ініціює оновлення рухомого складу Укрзалізниці, підвищення якості та безпеки вантажних та пасажирських перевезень, а також запуск нових внутрішніх та міжнародних маршрутів", - розповів Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що зміни необхідно робити негайно, адже середній вік локомотивів понад 40 років, а рівень зношеності вагонів – понад 85%.

"Пасажирські перевезення та діяльність вокзалів збиткові для залізниці", - сказав Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що джерелом додаткових коштів для переобладнання рухомого складу та покращенні інфраструктури може бути оренда чи продаж майна, які не використовується залізницею у своїй діяльності. Вартість таких активів, за попередніми оцінками, є понад 10 млрд грн. Ще одним джерелом коштів є концесія.

"Таким чином, повідомляється, що концесія залізничних вокзалів Миколаєва, Харкова, Дніпра, Хмельницького, Чоп, яка наразі опрацьовується Міністерство спільно з партнерами, дозволить перетворити їх у зручні простори з торговими площами, кафе та готелями, забезпечити якісно вищий рівень сервісу для пасажирів та збільшити інвестиційний ресурс Укрзалізниці", - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що у 2020 році "Укрзалізниця" придбає 2000 вантажних і 26 пасажирських вагонів, 40 тепловозів та 200 електровозів. Для пришвидшення руху потягів електрифікують 110 км колії.

"Паралельно з цим планується покращити рівень сервісу та комфорту для пасажирів. Для цього у наступному році заплановані: заміна освітлення у вагонах, оновлення постільної білизни, вдосконалення системи прибирання у потягах", - додали у пресслужбі.

Окрім того, повідомляється, що в рамках реалізації програми безпеки на Укрзалізниці в 2020 році планується облаштування під’їздів та підходів до залізничних переїздів, встановлення на переїздах систем відеонагляду, облаштування пристроїв переїзної автоматики на нерегульованих переїздах з автобусним рухом, ремонт пасажирських платформ, тунелів, встановлення огородження на станціях.

 
Коментарі (0)