ГоловнаНовини ЖКГТранспортМінінфраструктури вводитиме квитки в маршрутках

Мінінфраструктури вводитиме квитки в маршрутках

Крім того, буде розроблено порядок відкриття та закриття автобусних маршрутів загального користування та створено Єдиний реєстр цих маршрутів.

Міністерство інфраструктури України розглянули питання тарифів на регулярних автоперевезеннях пасажирів теж піднімалося у ході засідання. Присутні виступили за вільне тарифоутворення, а також запропонували встановити обов’язкову форму квитка на проїзд.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.

Крім того, буде розроблено порядок відкриття та закриття автобусних маршрутів загального користування та створено Єдиний реєстр цих маршрутів. Диспетчерський контроль за роботою автобусів на маршрутах загального користування здійснюватиметься з використанням глобальної системи супутникового позиціонування.

Усі ці пропозиції ще раз розгляне кожне відомство окремо і на черговому засіданні, яке заплановане на 29 лютого, озвучить свої корективи. А потім розпочнеться розробка відповідних нормативно-правових документів, впровадження яких сприятиме зацікавленню нелегальних перевізників працювати у межах законодавства.

Наразі у Мінінфраструктури завершується робота з розробки змін До держбюджету на 2012 рік, якими передбачені видатки на компенсацію відсоткової ставки кредитів банків перевізникам на купівлю вітчизняних автобусів середньої, великої та надвеликої місткості.

Також на завершальному етапі підготовка документів щодо обов’язкового використання на міжміських та міжнародних маршрутах автобусів, обладнаних обмежувачем швидкості та пасажирськими сидіннями з ременями безпеки.

Зауважимо, що до врегулювання питання боротьби з нелегальними перевізниками долучаться й обласні та місцеві органи влади, оскільки вони виступають організаторами перевезень.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)