ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон дозволить проектування початкових шкіл вбудованих у житлові будинки

Мінрегіон дозволить проектування початкових шкіл вбудованих у житлові будинки

Мінрегіон розглядає можливість введення нової зміни в ДБН – проектування невеликих шкіл І-го ступеня (початкових шкіл, 1-4 класи), вбудованих у перші поверхи житлових будинків
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, розглядає можливість введення нової зміни – проектування невеликих шкіл І-го ступеня (початкових шкіл, 1-4 класи), вбудованих у перші поверхи житлових будинків, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
У нових ДБН щодо містобудування та дитсадків є можливість проектувати невеликі дошкільні заклади, вбудовані або вбудовано-прибудовані у житлові будинки. 
 
Ця зміна ініціована через великий дефіцит дитсадків, особливо в центральних районах великих міст, де не завжди є достатньо місця, щоб розмістити окремий заклад. 
 
З тих же причин наразі розглядається можливість проектувати за аналогічним принципом і невеликі школи І-го ступеня – це початкові школи, 1-4 класи. Адже сьогодні близько 50% міських шкіл є переповненими. Діти навчаються по 35-40 учнів у класі або в декілька змін. 
 

Нагадаємо, що в Україні дозволять розміщувати невеликі дитячі садки, вбудовані і вбудовано-прибудовані у житлові будинки. Відповідна норма міститься у новому проекті ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який набуде чинності з 1 вересня 2018 року. 

 
Коментарі (0)