ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон: «хто не курить і не п’є, той здоровеньким помре»

Мінрегіон: «хто не курить і не п’є, той здоровеньким помре»

Чиновники Мінрегіону відстоюють необхідність підвищення тарифів на комунальні послуги. Кажуть, українці значно більше витрачають на алкоголь та цигарки, аніж на ЖКП.

Українці витрачають на спиртне та цигарки значно більше, ніж на оплату комунальних послуг. Про це заявила начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська в ході круглого столу у середу в Києві.

 
«Я за 9 місяців взяла статистичні дані по кількості витрат населення на спиртні напої, пиво і тютюнові вироби. Шановні, ми 43 мільярди гривень випили і викурили, а сплатили за комунальні послуги - 36 мільярдів. І розповідаємо про те, що у нас є підстави не платити за комунальні послуги», - сказала пані Хоцянівська.
 
Вона повідомила, що українці у 2014 році задекларували 811 млрд грн. доходів.
 
«Якщо це порівнювати з сумою нарахованих послуг, а це 39,5 мільярдів, то від отриманих доходів це становило лише 4,9%», - повідомила пані Хоцянівська.
 
Співробітниця Мінрегіону підкреслила, що існує великий розрив між офіційно задекларованими та реальними доходами населення.
 
Вона навела дані, що при задекларованих показниках у 811 млрд грн доходів населення лише в роздрібній торгівлі українці витратили 903 млрд грн.
 
Загалом, пані Хоцянівська вважає підвищення тарифів на ЖКУ необхідністю: «Таким чином, враховуючи підвищення тарифів на енергоносії, зростання цін на матеріально-технічні ресурси, подорожчання робіт субпідрядних організацій, перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги та приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, є об’єктивною необхідністю».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», через подорожчання ЖКП Київ прискорив темп встановлення загальнобудинкових засобів обліку теплової енергії. Наразі по місту не вистачає до 5 тис. таких лічильників. «Скидатимуться» на них усім людом: і місцева влада, і енергопостачальники, і інвестори.
 
Коментарі (0)