ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Мінрегіон піде з перевірками в регіони

Мінрегіон піде з перевірками в регіони

Попри те, що усі регіони прозвітували про готовність до опалювального сезону та його початок, наразі в Україні не запущено понад сто котелень. У Мінрегіоні таку ситуацію вважають неприпустимою і обіцяють перевірки.

Мінрегіон направить в області мобільні робочі групи фахівців Міністерства для перевірки реальної ситуації з опалювальним періодом. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що попри рекомендації, наразі є регіони, де досі не завершенні роботи з підключення опалення житловому фонду та об’єктам соціальної сфери.

Зауважимо, за даними Мінрегіону, в Україні по сьогоднішні не працюють 168 котелень. Частина з них – автономні котельні шкіл.

«Зрозуміло, чому не у всіх школах сьогодні є тепло – у школярів канікули. А от чому не у всіх дитячих садках і житлових будинках сьогодні опалюється – не піддається жодній критиці. Тим більше, кожен, повторюю, кожен регіон звітував, що готовий до опалювального періоду і проблем зі своєчасним запуском тепла не буде. Реально бачимо, що деяким керівникам легше говорити, аніж результативно працювати. Треба робити висновки», - прокоментував ситуацію перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Кістіон.

Він вибачився перед тими людьми, в помешканнях яких досі холодно, і запевнив, що недопрацювання окремих керівників виллється у кадрові рішення. Самі ж перевірки проходитимуть без попередження.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 28 жовтня у країні не було запущено 498 котелень.

 
Коментарі (0)