ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінрегіон підтримує законопроєкт, яким упорядковується процес надання ЖКП

Мінрегіон підтримує законопроєкт, яким упорядковується процес надання ЖКП

Мінрегіон підтримує законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг»
Міністерство розвитку громад та територій України підтримує законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (2458), яким запроваджується одномоментний перехід на нові договори про надання комунальних послуг, спрощується процес укладення договорів шляхом запровадження публічних договорів, врегульовуються окремі питання надання житлово-комунальних послуг на період переходу до відносин за новим законодавством. 
 
Про це розповіла Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак, повідомляє пресслужба міністерства.
 
За її словами, важливо, щоб споживачі безперебійно та якісно отримували всі послуги, зокрема і послугу з постачання та розподілу природного газу.
 
«Міністерство підтримує пропозицію Асоціації міст України, ОСББ та управителів щодо базової моделі технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Так, враховуючи, що на сьогодні 43% багатоквартирних будинків ще не визначилися із формою управління, варто передбачити, що таке обслуговування здійснюється за індивідуальним договором між кожним співвласником та оператором газорозподільних систем», – зазначила Міністр.
 
При цьому такий договір є публічним та укладається за формою типового договору, затвердженого НКРЕКП, а оператор газорозподільних систем розподіляє кошторисну вартість технічного обслуговування між співвласниками пропорційно до кількості укладених договорів із споживачами послуг з розподілу природного газу в такому будинку.
 

«Мінрегіон також наголошує на необхідності списання багатоквартирних будинків, у яких розташовані приватизовані квартири та нежитлові приміщення, з балансу відповідних міністерств, інших ЦООВ, органів місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств, установ, організацій, щоб співвласники таких будинків нарешті отримали можливість управляти своїм майном. Зобов’язання Уряду щодо розробки відповідного порядку списання визначено у цьому законопроекті», – сказала Альона Бабак. 

 
Коментарі (0)