ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон перевіряє «свої» підприємства на чесність

Мінрегіон перевіряє «свої» підприємства на чесність

Мінрегіон перевіряє фінансову діяльність підвідомчих підприємств. Крім того відомство проконтролює і використання держмайна. Порушення фахівцями виявлено на 9 перевірених підприємствах.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства проводять фінансові перевірки підвідомчих підприємств. А також контролюють процес використання державного майна. Про це повідомив начальник Управління взаємодії з органами державної влади та роботи з підвідомчими організаціями Мінрегіону Руслан Анфілов, передає прес-служба відомства.

«За дорученням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з початку поточного року комісією Мінрегіону здійснено перевірку діяльності дев’яти держпідприємств, які знаходяться у сфері управління відомства. За підсумками перевірок виявлені чисельні порушення у веденні господарської діяльності, порядку призначення та звільнення працівників, здачі в оренду об’єктів державної власності тощо. По усіх виявлених фактах матеріали передані до правоохоронних органів», - повідомив він.

Чиновник також заявив, що перевірки уже проведено на підприємствах:

За його словами, вже проведено перевірки на наступних підприємствах:
Державне підприємство «Науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут транспортного будівництва «Киїдіпротрнас»;
Державне підприємство «Центр розвитку державно-приватного партнерства»;
Державне підприємство «Проектний інститут Укрметротунельпроект» (ДП «ПІ Укрметротунельпроект»);
Державне підприємство «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій»(ДП НДІБК);
Державне підприємство «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація»;
Державне підприємство «Український науково-дослідний і проектно – конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів «НДІБМВ»;
Запорізьке державне підприємство «Кремнійполімер»;
Державне підприємство «Південно - українське державне виробниче підприємство по інженерним розвідуванням для будівництва» («Укрпівденбудрозвідування»);
Публічне акціонерне товариство «Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву» (ПАТ «КиївЗНДІЕП»).

«У всіх зазначених підприємствах були виявлені суттєві порушення. Зокрема йдеться про незаконну здачу в оренду приміщень і цілих майнових комплексів підприємств, незаконне призначення керівництва, нецільове використання земельних ділянок, порушення у веденні фінансової діяльності, що у ряді випадків призвело до банкротства важливих для функціонування будівельної галузі підприємств. Комісія Мінрегіону і надалі перевірятиме діяльність підвідомчих державних підприємств та сприятиме усуненню виявлених у їх діяльності порушень», - додав пан Анфілов.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні відзвітували про ситуацію щодо відновлення Донбасу. У відомстві зазначають, що на відбудову регіону уже направлено 600 млн грн.

 
Коментарі (0)