ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон планує винести промислові виробництва за межі міст

Мінрегіон планує винести промислові виробництва за межі міст

Важку промисловість треба перенести за межі великих міст та залишити лише високотехнологічну

Важку промисловість треба перенести за межі великих міст та залишити лише високотехнологічну. Для цього на державному рівні необхідно розробити концепцію створення індустріальних парків. 

Таку думку висловив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Багато міст дуже перенасичені промисловими територіями. Взяти, скажімо, Київ, де 10 тисяч гектарів промислових територій», - повідомив Лев Парцхаладзе.

При цьому, він висловив ідею, як із цієї ситуації можна отримати поштовх до економічного розвитку зі збереженням екології.

Для цього, на його думку, необхідно створити території - промзони і технопарки, і перенести всю промисловість із Києва у Київську область, радіусом понад 30 км, приміром, у місто Біла Церква.

«Раніше це було суто індустріальне місто, але промисловість зупинилася, при цьому, залишився великий потенціал незатребуваних людей, понад 200 тисяч. Там було б дуже комфортно розвивати промислову територію. Натомість у Києві перенести увесь адміністративний центр на таку промзону. Таким чином, понад 1000 кв м території у центральній частині міста звільниться», - зазначив заступник міністра.

 

 
Коментарі (0)