ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВМінрегіон посилив правила поводження з небезпечними відходами

Мінрегіон посилив правила поводження з небезпечними відходами

Методичні рекомендації щодо безпечного поводження з компонентами небезпечних відходів у складі побутових відходів затверджені Мінрегіоном.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ затвердило Методичні рекомендації щодо безпечного поводження з компонентами небезпечних відходів у складі побутових відходів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Так, відповідно до Закону України «Про відходи» наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 30.08.2013 № 423 затверджено Методичні рекомендації щодо безпечного поводження з компонентами (складовими) небезпечних відходів у складі побутових відходів.

Як повідомили в Управлінні  благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону, документом рекомендується:

•    проведення ідентифікації компонентів (складових) небезпечних відходів у складі побутових відходів за маркуванням та знаками небезпеки, які нанесені на товарах, що вміщують небезпечні речовини;

•    роздільне збирання ртутьвмісних компонентів (складових) небезпечних відходів у складі побутових відходів;

•    збирання інших компонентів небезпечних відходів у складі побутових відходів, що не вміщують ртуть, за системою стаціонарних контейнерів з метою запобігання забруднення цих компонентів ртуттю та необхідності проведення робіт з демеркуризації усього обсягу небезпечних відходів у складі побутових відходів.

Зокрема, методичні рекомендації можуть застосовуватися органами місцевого самоврядування; власниками або наймачами, користувачами, у тому числі орендарями джерел  утворення  побутових відходів; суб'єктами господарювання незалежно від форми власності, які здійснюють діяльність, пов'язану з наданням послуг з вивезення побутових відходів.

 
Коментарі (0)