ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон проконтролює інвестиції

Мінрегіон проконтролює інвестиції

Згідно з проектом постанови, ліцензіат надає до органу контролю в звіти про виконання інвестиційної програми щоквартально не пізніше 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, та за підсумками року не пізніше 1 березня року, наступного за звітним.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує встановити порядок контролю за реалізацією інвестиційних програм у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення. 

Про це йдеться в проекті постанови Кабінету Міністрів, розробленого Мінрегіоном «Про затвердження порядків контролю за реалізацією інвестиційних програм у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, а також граничного рівня вартості інвестицій, які можуть залучатися за інвестиційними програмами, які включаються при розрахунку економічно обгрунтованих витрат, і граничного терміну дії інвестиційних програм до моменту повного погашення зобов'язань за ним», інформує прес-служба. 

Згідно з проектом постанови, ліцензіат надає до органу контролю в звіти про виконання інвестиційної програми щоквартально не пізніше 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, та за підсумками року не пізніше 1 березня року, наступного за звітним. 

Разом з підсумковим звітом про завершення інвестиційної програми в орган контролю подається пояснювальна записка про результати реалізації, яка повинна містити інформацію: запланованої та фактичної дати початку реалізації програми і її завершення; аналізу отриманих результативних показників щодо зобов'язань ліцензіата в інвестиційній програмі. 

Перевірки планується проводити планові, за звітний період, та позапланові, у разі виявлення порушень. Керівник або уповноважений представник ліцензіата зобов'язаний надати посадовим особам органу контролю можливість ознайомлення з документами, а також забезпечити доступ до обстеження об'єктів, пов'язаних з предметом контролю. 

В ході перевірки проводяться наступні заходи контролю: аналіз документів і матеріалів, що характеризують діяльність ліцензіата з питань, що становлять предмет перевірки; обстеження (при необхідності) об'єктів будівництва, реконструкції та (або) модернізації систем централізованого водопостачання та водовідведення, фінансування яких забезпечується в рамках інвестиційної програми, на предмет їх введення в експлуатацію в установленому порядку. 

У разі виявлення перевіркою нецільового використання ліцензіатами коштів, орган контролю має право корегувати діючі тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії шляхом вилучення з їх структури невикористаних по інвестиційним програмам засобів. 

Граничний рівень вартості інвестицій, які можуть залучатися за інвестиційними програмами, які включаються при розрахунку економічно обгрунтованих витрат, визначається органом контролю, виходячи з технічного стану основних фондів та принципів економічної ефективності ліцензіатів, а також з урахуванням впливу інвестицій на рівень тарифів, і не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України. 

Граничний термін дії інвестиційних програм ліцензіатів визначається органом контролю і не повинен перевищувати 10 років.

 
Коментарі (0)