ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон скаржиться на брак коштів для відновлення Донбасу

Мінрегіон скаржиться на брак коштів для відновлення Донбасу

У Мінрегіоні зазначили, що наразі розроблено план реагування та оцінку потреб відновлення Донбасу, але залучених іноземних 700 мільйонів євро недостатньо.

Україні не вистачає залучених іноземних 700 млн євро для відновлення інфраструктури Донбасу. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

Очільник відомства нагадав, що Україна уклала фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком на суму 200 млн євро, а також угоду з німецькою кредитною установою KfW щодо надання 500 млн євро, які будуть спрямовані на подолання наслідків подій на сході України. Однак, за словами чиновника, цих коштів буде не достатньо для вирішення всіх існуючих проблем.
 
«Ми провели дуже великий обсяг роботи разом із Світовим банком, ООН та Європейським союзом з приводу оцінки потреб відновлення Донбасу. Згідно цієї оцінки ми потребуємо 1,5 млрд доларів. Це стосується питань інфраструктури, життєзабезпечення, соціальної складової, працевлаштування людей, які покинули свої оселі», - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.
 
Водночас, він зазначив, що оцінка потреб ще буде переглядатися.
За словами пана Зубка, це питання пов'язане не тільки із Луганською і Донецькою областями: «Це стосується Харківської області, яка прийняла 140 тисяч людей, які вимушені були залишити свої оселі, Дніпропетровська область - понад 80 тисяч таких осіб, Запорізька область - 65 тисяч».
 
«Ці люди фактично залишились без фінансових можливостей тому, що вони покинули свої домівки ще в червні-липні минулого року. Після посилення бойових дій в січні 2015 року кількість вимушено переселених осіб значно збільшилась», - наголосив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більшість українців вважає, що наразі немає сенсу залучати іноземні кошти у відновлення Донецької та Луганської областей. Також, багато хто переконаний, що відбудовувати Донбас повинна Росія.
 
Коментарі (0)